subvencions baix empordà

La baixada de preus de mòduls fotovoltaics i inversors fa que les ajudes pràcticament siguin inexistents. Tradicionalment, sempre que parlem d’energia solar ens ve el cap demanar ajudes o subvencions ja que durant molts anys ha estat així. Actualment, els governs consideren que posar plaques solars ja surt a compte per si sol i no fan falta ajudes. Aquestes s’estan destinant a eficiència energètica i vehicles elèctrics.

Heu sentit que des d’Europa arriben ajudes al sector? Doncs sí, però destinades majoritàriament a grans empreses (potències superiors a 100 kW), edificis públics o comunitats energètiques. Per altra banda, determinades zones rurals o activitats tals com pagesos o ramaders poden encaminar certes ajudes de millores en infraestructures a la instal·lació d’energia solar.

Així doncs res per petites empreses i particulars? La Generalitat ha incentivat que els Ajuntaments promoguin aquests tipus d’instal·lacions a través de dues vies:

  • Facilitar i agilitzar el permís d’obres utilitzant tan sols un Comunicat d’obres o, en el cas que no sigui possible, bonificar el 90-95% de la taxa d’obres de la llicència d’obra menor.
  • Oferir bonificacions de fins el 50% de l’impost de l’IBI durant 3-5 anys en edificis on s’instal·lin plaques solars.

Qui pot accedir a aquestes bonificacions? Cada Ajuntament pot decidir si aplica aquestes bonificacions o no i quins són els criteris. Cal consultar al consistori o les seves ordenances municipals per saber-ho. Verdsolar ho consulta quan fa una instal·lació. De moment tenim anotades que les següents poblacions fan algun tipus de bonificació en instal·lacions solars d’autoconsum:

Per més detalls, consulteu-nos! L’escenari pot canviar amb més incentius per fer front al canvi climàtic i assolir els objectius energètics del país.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *