DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA

La gran majoria dels nostres clients són persones amb un certa conscienciació mediambiental que tenen uns estalvis i els volen invertir en energia solar. La tendència de l’últim any (lligada amb les reformes legislatives de l’administració) ha canviat i cada vegada hi ha més gent només interessada pel fet de ser una gran oportunitat d’inversió (retorn assegurat i una font d’ingressos durant més de 25 anys). Particulars amb estalvis, o empreses que han tingut un bon any són els més interessats en l’autoconsum energètic.

Tanmateix, la tendència que es comença a observar (lligat amb les campanyes de publicitat de grans empreses o elèctriques) és la possibilitat d’instal·lar plaques solars i finançar el seu cost durant 4-6 anys. Durant aquests primers anys gran part de la quota es podrà assumir gràcies a l’estalvi de la factura elèctrica. Passats aquests primers anys la instal·lació començarà a generar benefici net al propietari. Es veu l’energia solar com una oportunitat d’estalvi sense fer una gran inversió inicial.

En aquesta línia, hi ha vàries modalitats de finançament al mercat:


A) L’empresa instal·ladora finança directament la instal·lació. Una modalitat semblant a quan paguem la televisió o el cotxe a terminis. És una modalitat fàcil pel client però que sol anar lligada a un preu final molt més alt a pagar. És adequada per petites compres (per exemple, la televisió) o en el cas del cotxe perquè inclouen serveis extres com assegurances o revisions. Verdsolar creiem que aquesta no és la millor modalitat per una instal·lació solar fotovoltaica.


B) Crèdit entitat financera. Per empreses segurament aquesta és la opció més fàcil i més beneficiosa. Per particulars, pregunta al teu banc quins préstecs personals ofereixen i escull el que tingui un interès més baix. Sovint també ofereixen finançament per reformes a la llar amb millors condicions que els préstecs personals.

A més, la majoria dels principals bancs també tenen estratègies de promoció de les energies renovables que solen incloure opcions de finançament per eficiència energètica (apartat que inclou l’energia solar fotovoltaica i l’autoconsum).

Alguns exemples:

Banc Santander

Bankia

Caixabank

Caixa Enginyers

Triodos Bank

*Si us plau, informeu-nos si els enllaços queden desactualitzats.


C) Crowdfunding per projectes de renovables. Permet posar en contacte d’una manera fàcil a particulars que vulguin invertir en projectes d’energies renovables amb persones que busquen finançament pel seu projecte. Un finançament més alternatiu on eliminem la necessitat de que hi hagi l’entitat financera com a intermediari. És útil per projectes de tot tipus i mides, l’únic requeriment és que sigui un projecte d’energies renovables. Els inversors poden fer aportacions tan petites com 100€. Un cop s’ha arribat a l’import necessari, es tanca el procés d’inversió i es pot començar a fer la instal·lació.

Els següents són dos exemples d’empreses que ofereixen aquest servei:

Fundeen

Ecrowd

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *